Life,  Lifestyle

Energielabel in Den Haag

Energielabel Den Haag

Wanneer u in Den Haag woont en u uw huis wilt verkopen, verhuren, of zelf wilt gaan kopen of huren, krijgt u te maken met een energielabel. In dit artikel komt u erachter wat een energielabel is, waarom deze nodig is en hoe u een energielabel in Den Haag aan kunt vragen.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel is een classificatie die aangeeft hoe energie-efficiënt een woning is. U krijgt het label van een energieadviseur die de kenmerken van uw huis in Den Haag heeft opgenomen. Er is een schaal van A++++ (zeer efficiënt) tot en met G (minder efficiënt).

Bij de verkoop of verhuur van een woning worden energielabels verplicht beschikbaar gesteld, zodat potentiële kopers of huurders een indicatie hebben van de energiekosten die zij kunnen verwachten. Ook wanneer u een nieuwe woning laat bouwen in Den Haag geldt dit.

Het label geeft onder meer inzicht in energiezuinigheid, zuinigheid van installaties en isolatiewaarde. Hierdoor worden de woningeigenaars zich veel bewuster van het energieverbruik. Bovendien leert het label u meer over hoe u het huis kunt verduurzamen. Bijvoorbeeld door minder water gebruiken, minder te stoken of minder apparaten te gebruiken.

 

Waarom is een energielabel nodig?

Kopers en huurders kunnen met het energielabel gemakkelijk en snel zien hoe energiezuinig een woning is. Hierdoor kunnen zij snel een weloverwogen keuze maken, want vaak biedt een zuinige woning voordelen als meer wooncomfort, lagere energierekeningen en een lagere CO2-uitstoot.

Het energielabel geeft ook een indicatie van de energiekosten, zodat kopers of huurders hier rekening mee kunnen houden in hun budgettering. Ook kan een groen energielabel bijdragen aan een snellere verkoop of verhuur van een woning in Den Haag.

 

Hoe kunt u een energielabel aanvragen?

Bij Energiek vraagt u eenvoudig en snel een energielabel aan voor uw woning in Den Haag. Doorloop het aanvraagproces via onze website. Binnen 48 uur nemen wij contact met u op over de mogelijkheden en kosten. U kunt binnen 2 weken een afspraak maken met een van onze gekwalificeerde adviseurs die bij u langs zal komen. Regel snel en effectief uw energielabel via Energiek.